Stadsvandring som
frågesport i mobilen

Om oss

Kanske är du, liksom vi, nyfiken på hur det var att leva här i Stockholm förr i tiden? Vi är två infödda nollåttor som i många år har arbetat som stadsguider i vår hemstad. Tillsammans skapar vi nu mobila frågesporter baserade på våra kunskaper om Stockholm. Här berättar vi lite mer om oss.

Maria Lindberg Howard

Under mer än 30 år har jag forskat i min hembygd. Som stockholmska i fjärde generationen har jag spårat mina släktingar till de olika stadsdelarna. Året runt arrangerar jag stadsvandringar i mitt företag Stockholm Stories. 

Verktygsfräsare, öltapperska, inredningsarkitekt, telefonist, comptometeroperatris, kock, snickare, piga, krögare, gjutare, skjortsömmerska, djonkimportör, stalldräng, trikåstickerska, präst, festfixare, bryggeriarbetare, klubbägare, slaggdräng, torgmånglerska, tulluppsyningsman, målare, gjutare och nattklubbsdrottning. Det är några av alla de olika yrken mina släktingar i Stockholm har haft genom åren. 

Under mina personliga stadsvandringar följer jag i deras fotspår och berättar om hur vi stockholmare har levt, bott, arbetat och roat oss genom tiderna. Tanke är att vi som är nyfikna på Stockholm ska träffas, upptäcka och återupptäcka staden tillsammans. Läs mer på Stockholm Stories och skicka en förfrågan. 

 

Hasse Lantz

Namnet på mitt företag är I’m Your Guy’d men det känns inte som att det behöver någon svensk översättning. Jag känner min hemstad och omgivningarna väl eftersom jag är född och uppvuxen här och har bott på flera platser i stan. 

Som guide ligger mina intressen framför allt i Stockholms vardag samt stadens rika historia, kultur, arkitektur, sport, musik och skönhet. Att samla trevliga minnen är kanske underskattat av många människor men det är alltid roligt när man kan göra det tillsammans med andra. Så låt oss ta oss tid att lära känna vår huvudstad, varför den ligger just här och varför den ser ut som den gör. 

Stockholm och dess omgivningar har så mycket att erbjuda på så många olika sätt. Här finns det alltid något för alla att titta på, tycka om och lära sig mer om.  Läs mer på I’m Your Guy’d och skicka en förfrågan.