Quiz Walk Södermalm: Långholmen

Från Långholmsgatan till Lasse i parken

Gå en stadsvandring som frågesport på Långholmen

Den här stadsvandringsfrågesporten går från väster till öster i en cirkel över hela Långholmen. Kolla in koloniträdgårdarna, möt statarna, fundera över brott och straff, ta en sup med brännvinskungen och skratta åt en filmklassiker.

Långholmen omnämns redan 1434 men har också kallats Gröna ön. Ett varv har funnits här sedan 1685 men sedan 1720-talet är Långholmen mer känd för fängelseverksamheten som pågick fram till 1975. Men ön är också en plats för rekreation och nöjen.

  • Start: Hörnet Långholmsgatan/Pålsundbacken
  • Mål: Högalidsgatan/Lasse i parken
  • Pris: 195 kr per lag/mobil

Testa dina kunskaper om Södermalm!

City Quiz Walks är en kombination av stadsvandring och frågesport via mobil. Gå själv eller tävla i lag med släkt och vänner. Genom att följa kartor och svara på frågor tar ni er från start till mål. Efter varje fråga få ni reda på om ni har svarat rätt eller fel. När ni har gått i mål får ni era poäng. Laget med flest rätt vinner!

Så här funkar det: Varje lag använder en mobil (iPhone eller Android) för att tävla. Vi rekommenderar 1–3 personer per lag/mobil. Login skickas via sms till beställarens mobil och lagledaren loggar in i frågesporten via vår webbplats (inget laddas ner eller sparas i mobilen).

KÖP QUIZ WALK