Quiz Walk Gamla stan: Tema Hantverkare

Från Mälartorget till Österlånggatan

Gå stadsvandring som frågeport på temat hantverkare i Gamla stan.

Den här stadsvandringsfrågesporten går genom hjärtat av Gamla stan. Allt sedan medeltiden har här funnits en stark hantverkstradition. I gränderna fortsätter dagens hantverkare att serva stockholmarna med sina yrkeskunskaper. Här möter du skomakare, barberare, perukmakare och guldsmeder, textil- och papperskonstnärer och cykelverkstaden med en vurm för klassiska cykelmodeller.

Det var här på Stadsholmen allt en gång började. Öarna vid Mälarens mynning hade ett strategiskt läge och från 1250-talet började en stad växa fram. I myllret av smala gränder och små torg ryms många historier. Och överallt finns spåren från medeltiden kvar.

  • Start: Mälartorget
  • Mål: Österlånggatan
  • Pris: 195 kr per lag/mobil

Testa dina kunskaper om hantverkare i Gamla stan!

City Quiz Walks är en kombination av stadsvandring och frågesport via mobil. Gå själv eller tävla i lag med släkt och vänner. Genom att följa kartor och svara på frågor tar ni er från start till mål. Efter varje fråga få ni reda på om ni har svarat rätt eller fel. När ni har gått i mål får ni era poäng. Laget med flest rätt vinner!

Så här funkar det: Varje lag använder en mobil (iPhone eller Android) för att tävla. Vi rekommenderar 1-3 personer per lag/mobil. Login skickas via sms till beställarens mobil och lagledaren loggar in i frågesporten via vår webbplats (inget laddas ner eller sparas i mobilen).

KÖP QUIZ WALK